2014. május 1., csütörtök

Levendula szappan:

Életem első saját készítésű szappanja, nekem nem volt kérdés, hogy milyen legyen. Természetesen levendula szappan. Már régóta tart a levendula szerelem, mert ez nem is lehet más. Egy érzés, ami jó a testnek és a léleknek is. Mindezt nagyon sok alkalmazási lehetősége is bizonyítja.

A valódi levendulaolaj, nagyon sok mindenre kedvezően alkalmazható. Elősegíti az ellazulást, oldja a feszültséget, nyugtató, fájdalomcsillapító, antimikrobiális hatású. Alkalmazásának egyik fontos területe a szorongás, alvászavar és idegesség kezelése. Mindezt olyan masszázs és fürdőolajok, fürdőszappanok, illetve fürdősók használatával segíthetjük elő, amelyet levendula illóolajat tartalmaznak. Készíthetünk levendula virággal megtöltött alvópárnát is a nyugodtabb alvás érdekében. Fertőtlenítő, hűsítő, nyugtató hatása miatt alkalmas rovarcsípések, égési sebek és bőrfertőzések kezelésére is. Masszázs és fürdőolajok testbe történő bedörzsölésével a reumás, neuralgiás és egyéb krónikus fájdalmak enyhítésére, kezelésére is kiválóan alkalmazható.Ha visszagondolok, még most is érzem azt az izgalmat, amikor az első szappanomat készítettem. Előtte már sokat kutakodtam, hogy is kell készíteni, rengeteg videót néztem, majd egy tanfolyamon elkészítettem és mondhatom ott kezdődött, az igazi szappan szerelem. Azóta, ha van egy kis szabadidőm, akkor szappankákat készítek.

Visszatérve első szappanomra, alig tudtam kivárni a másnapot, hogy felszeleteljem. Kíváncsi voltam nagyon, milyen lehet, vajon sikerült-e, mennyire marad meg a finom levendula illat. Nem is tudtam kivárni és néha-néha megkukucskáltam, vajon mi zajlik odabent. Finom, nyugtató levendula illat terjengett a lakásban. Majd eljött a szeletelés pillanata, ami egy élmény volt, mert minden szelet más és más mintát adott ki. Szebbnél szebb volt, így örömmel nyugtáztam a napot és már azon gondolkodtam, milyen legyen a második szappanka.
Így kezdődött, hogy végre saját szappant tudtunk itthon használni. Jóleső érzés volt kipróbálni a sajátomét. Hallani barátoktól a dicsérő szavakat, hogy mennyire finom volt vele a fürdés és azóta nem kell nekik bolti testápolót használni.

Nyugodtabb lettem, hisz sikerült a fürdőszobából egy újabb vegyszerekben gazdag tisztálkodó szert végleg száműzni, gondolva itt a jó kis tusfürdő, habfürdő párosra. Még akkor is, ha egy jó ideje már csak természetes szappanokat használtunk és emiatt már a testápolókra sem volt igen szükségünk, ugyanis a szappanokban lévő hasznos olajok, zsírok kellő mértékben ápolták is a bőrünket a tisztálkodás folyamán.Bal oldalon bolti levendula, jobb oldalon saját kertemben termett levendula. Ugye van különbség!

Első szappanom összetevői: 

Elszappanosított olíva olaj, kókusz vaj, pálma vaj, napraforgó olaj, víz, 100%-os tisztaságú levendula illóolaj, zab korpa, indigó por.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése